showHeader4(5);?>
Over valentijnsdag
 

 

Wat is Valentijnsdag?

Van oudsher zijn er verschillende verhalen over hoe Valentijnsdag is ontstaan, wat nu de werkelijke reden is, is niet bekend.

Hieronder kun je de meest bekende verhalen lezen.

Tekst: Team digitalegroetjes.


Het meest bekende verhaal gaat over een Romeinse priester genaamd Sint Valentijn. Volgens de legende was Valentijn tevens arts. Hij verzorgde bejaarden, zieken en behoeftigen, gaf mensen wijze raad en zegende Christelijke huwelijken in. Dat laatste was echter een
strafbaar feit in deze tijd! Nadat hij zich ook nog had bekeerd tot het Christendom en alle gevangen Christenen vrij liet vond keizer Claudius II het te ver gaan en liet hem onthoofden.
Dit gebeurde op 14 februari 270.
Later werd Sint Valentijn door de kerk heilig verklaard en werd 14 februari een feestdag.

Ook het geven van bloemen zou gebaseerd zijn op de legende van Sint Valentijn. Het is bekend dat een blind meisje een brief van hem
ontving waaruit een bloem viel toen zij die opende,
zij kon meteen zien!


Volgens een andere legende hebben we Valentijnsdag te danken aan de Romeinse priester Sint-Velten. De dag voor hij werd onthoofd schreef hij een liefdesbrief aan de dochter van de cipier, welke hij ondertekende met 'Valentijn'.

Als je op internet gaat zoeken naar de betekenis van Valentijnsdag
kom je een heleboel verklaringen tegen, wat nu de echte legende is achter deze dag….niemand weet het.

Door de jaren heen is Valentijnsdag steeds populairder geworden. Tientallen jaren geleden waren het vooral degene zonder relatie die dankbaar gebruik maakten van de mogelijkheid hun liefde te uiten. Dit gebeurt vaak middels een lief, romantisch kaartje wat veelal anoniem wordt verstuurd.

Tegenwoordig is het ook een dag waarop geliefden nog eens aan elkaar laten merken hoeveel ze van de ander houden. Valentijnsdag is ook een dag waar winkeliers dankbaar gebruik van maken, zij hebben hun etalages vol liggen met kussens in de vorm van een hart, kaarten (variërend van een normaal tot enorm formaat), beertjes, taarten, kaarsen, ballonnen. Je kunt het zo gek niet bedenken maar ze hebben alles in de vorm van een rood hart.


Degene die al een relatie hebben laten hun waardering en liefde voor de ander nog eens extra blijken. Dit is vaak in de vorm van een bloemetje, chocolade en hartjes. Het is ook een dag waarop geliefden elkaar ten huwelijk vragen en dit bezegelen met verlovingsringen. Tegenwoordig is het zelfs een gewoonte aan het worden om elkaar op deze dag een “weekendjeweg” of een romantisch etentje cadeau te doen. Alles mag om je liefde te laten blijken!

 

 

showFooter2(); ?>